zondag 5 november 2017

Zaterdag 11 november Arundo Kwintet bij Lidwina in Concert


Op zaterdagavond 11 november staat het Arundo kwintet op het podium bij Lidwina in Concert. Het Arundo kwintet bestaat uit vijf rietblazers met elk een eigen geluid. De bijzondere combinatie van hobo, fagot, (bas)klarinet en saxofoon maakt het rietkwintet tot een uniek ensemble binnen de kamermuziek.  Al sinds de oprichting in 2007 speelt het Arundo Kwintet zowel klassieke als eigentijdse werken; veelal eigen bewerkingen, maar ook origineel repertoire.  
Tijdens het concert van 11 november speelt het Arundo kwintet een gevarieerd programma van Renaissancemuziek tot hedendaagse muziek die speciaal voor rietkwintet gecomponeerd is.
Ook staan er (eigen) bewerkingen op het programma, zoals muziek van de bekende koorcomponist Eric Whitacre, Dvoraks Amerikaanse strijkkwartet, en de Danse Macabre van Saint-Saëns.
Het belooft een heel bijzonder concert te worden. De Lidwinakerk is vanaf 19 uur geopend.  Het concert start om 19.30 uur in de Lidwinakerk aan de Raadhuisstraat 209 te Best. Het concert duurt ongeveer een uur. De toegang is gratis en er is koffie en thee na afloop voor iedereen. Bij de uitgang is er een collecte ter bestrijding van de onkosten. Graag tot ziens!  Voor meer informatie kijkt u op www.lidwinaconcerten.nl of volg ons op facebook.