zondag 3 september 2017

Lidwinaconcert


Na een periode van vakantie starten we weer met een nieuwe serie Lidwinaconcerten. Het eerste concert is zaterdagavond 9 september en wel met een bijzonder duo: Cameron Millar en Chris van de Kuilen. Cameron en Chris hebben elkaar ontmoet tijdens hun Masterstudies aan het Fontys Conservatorium te Tilburg. Een gezamenlijke vriend van hen bracht hen bij elkaar omdat hij vond dat zij qua speelwijze goed bij elkaar pasten. Er was inderdaad muzikaal direct een klik. Zij zijn al eens bij radio 4 geweest om daar “live” te spelen. Daarnaast hebben zij de kamermuziekprijs (een publieksprijs) gewonnen van de lunchconcertserie van de Toonzaal te s’Hertogenbosch. Cameron en Chris spelen oude en moderne muziek maar altijd op een toegankelijke manier.Cameron Millar, 27 jaar oud, bespeelt de saxofoon. Hij heeft zijn Bachelorstudie in 2012 voltooid aan het Queensland Conservatorium of Music in Australiƫ. Zijn Masterstudie heeft hij gedaan bij Adreas van Zoelen (tenorsaxofonist van het Rascher Saxofoon Kwartet) aan de Fontys Hogeschool voor de Kunsten. Onlangs vertegenwoordigde hij het Fontys Conservatorium op het jaarlijkse Grachtenfestival Concours te Amsterdam. Tijdens de Muziekzomer (Nederlands Jeugd Orkest) afgelopen augustus heeft hij samengewerkt met het Kurt Weillensemble. Cameron heeft wereldwijd opgetreden als solist en als lid van kamerensembles en orkesten. Hij grijpt elke gelegenheid aan om de saxofoon te tonen als een serieus klassiek instrument en werkt uitsluitend op instrumenten die zijn gebouwd volgens de ontwerpspecificaties van haar uitvinder, Adolphe Sax.

Chris van de Kuilen begon al op zijn 4e jaar met pianospelen. Toen hij 18 jaar was won hij de eerste prijs bij het Fontys Concours en is daarna aan dit instituut gaan studeren. Al tijdens zijn studie was hij al werkzaam als uitvoerend pianist. Daarnaast begeleidde hij diverse musici en gaf pianoles. Na zijn studie is hij gaan werken als pianodocent aan het Fontys Conservatorium. In 2016 heeft hij zijn Masterstudie correpetitie (het begeleiden van musici op de piano) cum laude afgerond. Tot heden is hij werkzaam als pianist, correpetitor en pianodocent aan het Fontys Conservatorium te Tilburg.

Zaterdagavond 9 september zullen Cameron en Chris een gevarieerd programma ten gehore brengen. Zij zullen werken spelen van Tomaso Albinoni (1671-1751), Dimitri Terzakis (1938), Christopher Healey (1987) en John Worley (1919-1999). Het belooft een prachtig concert te worden! Iedereen is van harte welkom! Het concert begint om 19.30 uur (kerk open om 19.00 uur) en duurt ongeveer een uur. Na afloop bent u uitgenodigd om een kopje koffie of thee te blijven drinken. De entree en de koffie/thee zijn gratis. Bij de uitgang is een collecte ter bestrijding van de onkosten. Meer informatie kunt u vinden op www.lidwinaconcerten.nl of op facebook Lidwinaconcerten. Wij zien u graag op zaterdag 9 september!