zondag 4 juni 2017

Zaterdag 10 juni laureaten van het Fontys conservatorium bij Lidwina in Concert


Op zaterdagavond 10 juni staat het laatste Lidwinaconcert van het seizoen  gepland. We sluiten het bijzondere jaar af met een hoogtepunt!  Op deze avond zullen vier  talentvolle laureaten van het Fontys conservatorium op het podium staan en hun talent laten horen.  De vier lauraten zijn; Tom Sanderman op  saxofoon, Sofia Gantois op fluit,  Kelly Poukens sopraan en Seoie Jung op piano.

Tom Sanderman is voornamelijk werkzaam als solist en hij speelt in ensemble VONK, een ensemble dat zich focust op het brengen van hedendaagse muziek in een theatrale setting. Tom was ook regelmatig gastspeler bij ensembles zoals Lunapark en Bang on a Can. Als voorvechter van de hedendaagse muziek werkte Tom nauw samen met verschillende componisten. Op 1 oktober komt zijn eerste solo album  uit. ‘’The River Beneath Us’’, met werken van Anthony Fiumara, Steve Reich, Terry Riley en Philip Glass.


Sofia Gantois
Sofia Gantois zette op 9-jarige leeftijd haar eerste muzikale stappen. Sofia speelt geregeld concerten in Duitsland, Nederland, Kroatië en België. Dit doet ze solo, in orkestverband en met SPECTRA of het Ensemble Hopper, een hedendaags ensemble dat Sofia mee oprichtte.  Sofia zal dit jaar haar Master in Music beëindigen aan de Fontys school of Arts in Tilburg, onder de vakkundige leiding van Valerie Debaele. Gedurende haar opleiding in Luik en Tilburg nam Sofia deel aan verschillende stages en masterclasses.

Kelly Poukens (1992°) werd tweede finalist tijdens de Honda Competition for classical music (19 februari 2017). Kelly won op jonge leeftijd de Prix Sophie voor beste vocalist van het gehele concours tijdens de finale van het Prinses Christina Concours (2012). Tijdens de voorronden mocht ze ook de  laureatenprijs en de publieksprijs in ontvangst nemen. Aan de Fontys Hogeschool voor kunsten (Tilburg, Nederland) studeert ze dit jaar af binnen met de master  klassiek muziektheater.

Seoie Jung is geboren in 1985 in Seoul, Zuid Korea. Al toen ze 7 was kreeg ze al haar eerste pianolessen. Ze heeft zich al een uitgebreid repertoire eigen gemaakt en treedt veel op. Ze werd geselecteerd voor The Music Festival of the Year and Euro Orchestra Festival en was solist met het Korean Philharmonic Orchestra. Seoie Jung vervolgde haar studie in Nederland aan het Utrechts Conservatorium, nu studeert ze aan de Master of Music opleiding van de Fontys Hogeschool voor de Kunsten in Tilburg bij Jelena Bazova.

Het belooft een heel bijzonder concert te worden. De Lidwinakerk is vanaf 19 uur geopend.  Het concert start om 19.30 uur in de Lidwinakerk aan de Raadhuisstraat 209 te Best. Het concert duurt ruim een uur. De toegang is gratis en er is koffie en thee na afloop. Bij de uitgang is er een collecte ter bestrijding van de onkosten. Graag tot ziens!  Voor meer informatie over de laureaten en het programma kijkt u op www.lidwinaconcerten.nl.