zondag 25 juni 2017

Lintje voor Nina


Zondag 11 juni heeft Nina van Loosdregt (3Ma) een jeugdlintje gekregen van de gemeente Best. Het jeugdlintje is een initiatief van de jeugdraad van de gemeente Best en wordt jaarlijks uitgereikt naar een jongere die iets bijzonders heeft gedaan of die al langere tijd zorgt voor een ander. Ine van der Looij (docent) was degene die samen met o.a. Ines Tijssen (docent) de aanvraag had gedaan. Die aanvraag treft u hieronder aan:
 
“Beste commissie jeugdlintje.
 
Ik wil graag Nina van Loosdregt (15 jaar) nomineren voor een jeugdlintje. Sinds halverwege 2016 heeft een vriendin van haar (15 jaar) een eetstoornis. Nina staat altijd voor haar klaar. Ze fietst samen met haar naar school, ze stuurt aan wanneer er gegeten moet worden en als het slapen niet lukt, is Nina er om haar gerust te stellen. Een vriendin uit duizenden.
 
Jongeren met eetstoornissen zijn echt niet altijd gezellig. Zeker op sociaal gebied valt er veel weg. Heel veel ‘leuke’ uitjes gaan gepaard met eten. Naar de film met een lekkere bak popcorn en een flesje sinas. Gezellig naar de stad en dan een ijsje of iets anders eten. Noem maar op. Voor mensen met een eetstoornis een ramp! Hierdoor komen veel jongeren met een eetstoornis er alleen voor te staan. Ze verliezen veel vrienden doordat ze vaak niet mee willen of gaan.
 
Nina blijft haar vriendin steunen en meenemen, ook al is dat soms best moeilijk. Nina kan soms ook best streng zijn voor de ‘eetstoornis’ en dat is nodig. In de zomervakantie gaan de meiden samen op vakantie naar Turkije. Dit kan eigenlijk alleen doordat Nina zo goed weet wat haar vriendin nodig heeft om de strijd met de eetstoornis aan te gaan.
 
Natuurlijk kun je zeggen dat het ‘normaal’ is dat vriendinnen dit voor elkaar doen, maar dat is het niet.