zondag 14 mei 2017

Lezing: Pubers positief opvoeden
15 juni 2017, door Steven PontPositief opvoeden is iets wat we allemaal ambiëren, maar in de heat of the moment wel eens uit het oog verliezen. We missen inzicht en/of tools. Dit geldt in de rol van de ouder, maar ook voor begeleiders en leerkrachten.  Wat is ervoor nodig om kinderen en jongeren positief op te voeden en hoe doen we dat? Steven Pont staat stil bij de essentie van positief opvoeden, en legt uit wat dit per leeftijd of ontwikkelingsfase van ons vraagt.
Hij zal in het bijzonder aandacht besteden aan positief opvoeden in de pubertijd. Vanuit de theoretische onderbouwing legt hij een stevige link naar de praktijk van alledag met praktische verhalen en concrete tips.
Steven Pont is ontwikkelingspsycholoog en systeemtherapeut en bekend bij het grote publiek als schrijver en columnist. Hij is tevens bekend vanwege zijn rol bij diverse tv-programma’s. Het werk van Steven Pont is altijd opgebouwd uit twee invalshoeken: de (ontwikkelings)psychologie, wat gedrag meer vanuit het individu beschrijft en de systeemtheorie, wat juist het belang van de sociale omgeving meer benadrukt. Vanuit deze twee invalshoeken zal Steven het onderwerp belichten.


Waar?
Kempen Campus Veldhoven (Knegselseweg 30)
 
Wanneer?
Donderdag 15 juni  2017 van 19:30 - 21:30 uur
 
Wat kost het?
€ 19,50 (incl. thee en koffie)

Groepskorting van 10% bij minimale aanmelding van 10 personen
Groepskorting van 20% bij minimale aanmelding van 20 personen
Inschrijven via www.spectrumbrabant.nl/lezingen