zondag 14 mei 2017

Heerbeeck in de Pers

Examen Expo Heerbeeck-leerlingen Art & Design

(artikel uit Groeiend Best)

 


(ß Enkele panelen met werk van de leerlingen)

Vrijdag 14 avond april was een spannende avond voor de  examenleerlingen Art & Design van het Heerbeeck College. & Design In het nieuw te openen Grand Café 'De Bank' aan het Raadhuisplein hadden 22 leerlingen uit havo 5 en vwo 6 een Examen Expo ingericht in verband met de afronding hun schoolexamen.

De eigenaren van het Grand Café fungeerden hiervoor als opdrachtgever. Zij hadden in een eerder stadium hun visie voor  het Grand Café uiteengezet. Vervolgens was het aan de leerlingen on hierbij een concept en prototype te ontwikkelen binnen een van de disciplines van Art & Design: Grafische Vormgeving, Architectuur, Industrial Design of Kunst. Tijdens de Examen Expo mochten de leerlingen hun idee en uitwerking op locatie pitchen. De expo werd druk bezocht, de leerlingen hadden familie en vrienden uitgenodigd.

Dit is de eerste lichting leerlingen van het Heerbeeck College die examen doet in Art & Design. Met deze opdracht rondden zij hun schoolexamen af. Het was een geslaagde avond, de leerlingen hebben mooi werk geleverd en  hebben laten zien dat ze “Design Thinking" onder de knie hebben.