zondag 2 april 2017

Ouderacademie: Niet voor niks NIX18!” een succes!


Op 30 maart was er weer een infomatieavond binnen de Ouderacademie. De avond werd druk bezocht en na de koffie met paaseitjes ging het programma van start.
Theater Helder wist de snaar weer goed te raken. De typering van de ouder en de puber was weer zeer herkenbaar. Hiermee stond de thematiek direct op de voorgrond: hoe ga je om met de puber en alcohol en met name de groepsdruk die erbij hoort.
Hierna een interessante presentatie van verslavingsarts Igor van Laere. Opnieuw werd duidelijk wat de invloed van alcohol op het puberbrein is.
Vooral duidelijk werd dat een algeheel verbod door ouders voor de kinderen meer duidelijkheid biedt en leidt tot minder alcoholgebruik dan dat het gebruik oogluikend wordt toegestaan. Theater Helder doet veel voorstellingen voor jongeren en gaven aan dat men dat ook zo van de jongeren terughoort. Daarnaast blijkt dat een goed gesprek hierover met je kind al tot een lager gebruik kan leiden. Eye-openers dus.
Afwisselend werden situaties nagespeeld en werd uitleg gegeven.
De wisselwerking met het publiek maakte het af. Veel verschillende visies van ouders, maar toch ook vooral een gedeelde zorg voor de excessen.
Een conclusie is altijd lastig, maar een goede communicatie en het stellen van duidelijke regels blijft toch het belangrijkste.
Kortom, een leerzame en plezierige avond!