zondag 19 maart 2017

Schrijvers bezoeken Heerbeeck College


De bekende schrijvers Alex Boogers, Khalid Boudou en Mano Bouzamour bezoeken op maandag 27 maart het Heerbeeck College. Het trio verzorgt op die dag in totaal tien gastlessen aan alle derdeklassen havo en vwo (HIC en regulier). Het bezoek van de schrijvers is voorbereid tijdens de lessen Nederlands. De schrijvers geven iedere klas één uurtje les over hun werk, hun passie en het schrijversbestaan.
Alex Boogers (1970) is afkomstig uit Vlaardingen, een stad in die verschillende van zijn romans een rol speelt. Boogers debuteerde in 1999 met Het Boek Estee en verwierf landelijke bekendheid met zijn novelle Wanneer de mieren schreeuwen (2013). Dat verhaal gaat over de nooit opgeloste moord op het 13-jarige Rotterdamse jongetje Sedar Soares, die werd neergeschoten nadat hij een sneeuwbal had gegooid. Van Boogers’ hand verschenen inmiddels negen romans, waaronder het alom geprezen Alleen met de goden (2015).

Khalid Boudou (1974) is vooral bekend van zijn twee verfilmde bestsellers Het schnitzelparadijs (2001) en Pizzamaffia (2007). Het schnitzelparadijs werd in 2002 bekroond met het Gouden Ezelsoor, de prijs voor het best verkochte literaire debuut.

Mano Bouzamour (1991) debuteerde eind 2013 met zijn roman De Belofte van Pisa. Dit spraakmakende verhaal gaat over het leven van een in Nederland geboren jongen van Marokkaanse komaf, die zich afzet tegen zijn familie en bijbehorende tradities, normen en waarden. Het boek is inmiddels meermalen vertaald en ook de filmrechten zijn inmiddels verkocht. Bouzamour is naast schrijver ook columnist, onder meer voor Het Parool.