zondag 26 februari 2017

Scholierendebatten


Scholierendebatten, in Den Bosch,
op 7 maart in De Enck
 
Op dinsdagochtend 7 maart vindt in De Enck in Oirschot een scholierendebat over (lokale) politiek plaats, georganiseerd vanuit het vak maatschappijleer, in samenwerking met lokale politici en de Rabobank.
 
In aanloop naar dit scholierendebat heeft er binnen het vak maatschappijleer (havo4/vwo4) een lessenreeks over politiek debat plaatsgevonden, waarbij lokale politici te gast waren en fungeerden als jury om de beste debaters per klas uit te kiezen. Deze debaters zullen op 7 maart in De Enck met elkaar gaan debatteren, onder leiding van de burgemeesters van Best en Oirschot en de directievoorzitter van Rabobank Het Groene Woud Zuid, mevrouw Lilian Damen. De overige leerlingen fungeren hierbij als publieksjury en bepalen samen met de vakjury de winnaars van het finaledebat. De ochtend wordt afgesloten met een komische nabeschouwing door cabaretier Marlon Kicken.
 
Hiernaast een foto van een geheel andere debatwedstrijd (24-2-2017), namelijk die in Den Bosch. We zijn 2e geworden in de provinciale poel, mogen dus helaas niet door naar de finale, maar docent/fotograaf Carin Vaessen vond dat onze leerlingen het erg goed deden.