zondag 29 januari 2017

Van onze Decaan


Op zaterdag 8 april aanstaande vindt op de campus van Wageningen University de eerste editie plaats van de TussenjaarTotaalBeurs. Deze heeft als doel scholieren, ouders/opvoeders en onderwijsprofessionals te informeren over mogelijkheden voor persoonlijke ontwikkeling en voorbereiding op een opleiding in het hoger onderwijs tijdens een tussenjaar.

 

U bent van harte welkom op deze beurs. Het programma vindt u hieronder. Toegang is gratis. Het aantal deelnemers is beperkt. Inschrijven kan tot uiterlijk 23 maart via deze link: http://www.tussenjaartwijfels.info/inschrijfformulier-tussenjaartotaalbeurs-8-april-2017/

 

Programma TussenjaarTotaalBeurs 8 april 2017. Workshops worden gegeven door coaches en (oud)deelnemers van genoemde tussenjaarprogramma’s. De beursvloer bevat stands van de workshop-gevers en aanbieders van buitenland-activiteiten.

 

13.30 – 14.00 u
Inloop met koffie/thee. Beursvloer met stands open gehele middag.
14.00 – 14.30
Openingsspeech ‘Mijn kind kan niet kiezen… tips voor ouders’ door Hermien Miltenburg, ambassadeur ouderbetrokkenheid van decanenvereniging NVS-NVL,oudervoorlichter van Wageningen University en lid van het Comité ter oprichting van het TussenjaarKenniscentrum.
En Nick Schnitzler: oud-deelnemer van Breekjaar en aanleiding tot deze beurs.
14.45 – 15.30
15.45 – 16.30
Workshopronde 2: Tussenjaarprogramma’s Breekjaar (locaties in Amsterdam, Utrecht en Eindhoven)  Intermijn (Utrecht) en Jonge Helden Academie (Nijmegen). Voorlichting over onderzoeken naar effecten van een tussenjaar en de invloed van ouders hierop door Daniёlle Vogels, tussenjaar-deskundige, jongerencoach en initiatiefneemster van het TussenjaarKenniscentrum i.o.
16.45 – 17.30
Workshopronde 3: Tussenjaarprogramma’s Vrije Hogeschool (Utrecht), Evangelische Hogeschool Amersfoort en Stichting Muses/Greater Good (trainingen voorafgaand en na afloop van vrijwilligerswerk in het buitenland).
17.30 – 18.00
Borrel.
Laurie Rademakers l.rademakers@heerbeeck.nl
Decaan mavo-havo-vwo-hic
Werkdagen: maandag t/m donderdag en vrijdagochtend