woensdag 16 november 2016

Kiss & Ride op het Heerbeeck CollegeDe tijd van het slechte weer is aangebroken en dat betekent dat op barre dagen veel ouders hun kinderen met de auto naar school brengen. Zeker als het weer erg slecht is, geeft dat opstoppingen op ons parkeerterrein en zelfs gevaarlijke situaties op de Willem de Zwijgerweg.  

De situatie voorheen
Tot nu toe was het zo dat veel ouders de poort binnen rijden en meteen stoppen om hun kind (of meerdere kinderen) uit te laten stappen, zodat ze snel bij de voordeur zijn. Deuren open voor de leerlingen, kofferbak open voor de tassen: het duurt altijd langer dan men denkt en men heeft dan niet in de gaten dat achter hen auto’s die ook het terrein op willen, niet verder kunnen en noodgedwongen op het fietspad of midden op de rijweg moeten wachten, met alle irritatie, maar ook gevaren van dien.

De situatie vanaf nu
Ouders die met de auto kinderen naar school brengen worden via een bord verzocht door te rijden tot de heg tussen Hoofdgebouw en Junior, waar het tweede bord staat. Zodra het weer het toestaat zal daar een streep op de bestrating worden aangebracht.
Daar kunnen de kinderen in alle rust uitstappen en de achteropkomende ouders hebben voldoende ruimte om aan te sluiten. De ouders worden verzocht om daarna het terrein zo snel mogelijk weer te verlaten via de uitgangspoort bij het Junior. 

Wij hopen dat alle ouders zich aan deze nieuwe richtlijnen zullen houden, zodat de gevaarlijke situaties tot het verleden gaan behoren.